h1

Musicfakk 4: Shiny Toy Guns

2008. november 16.

Kivételesen egy híresebb bandáról fogok most írni. A Shiny Toy Guns egy kiemelkedően jó Dance/Rock/New Wave/Synthpop gruppe, ami szerintem rendesen felbolygatta a hallgatható elektrórock híg fos állagú állóvízét. 😀
A banda maga 2001-ben alakult meg Californiában a basszeros-szintis Jeremy Dawson és a gitáros Chad Petree által. A srácok régóta zenéltek együtt korábban különböző formációkban, de egy sem volt maradadnó, kivéve a Slyder, amit a legtöbben a GTA3 Rise FM-jéből ismerhetnek. Késöbb hozzájuk csapódott Ursula Vali, akit az első albumuk megjelenése előtt egy évvel, 2004-ben ismeretlen okok miatt kirúgtak a bandából. De jött egy dobos Mikey Martin személyében, és egy új női énekes is Carah Faye Charnow. A banda kezdett egyre híresebb lenni a MySpace oldalukon megjelentetett számokkal és a sok californiai koncertezés miatt. 2005 januárjában pedig kijött az első albumuk, We are Pilots néven.  2005 novemberében újra kiadták a lemezt egy kicsit rövidebb és felcserélt számlistával (a rajongók körében We are Pilots (v2) néven lett ismert az album).  A Tagok ezzel sem lettek elégedettek, így egy harmadik kiadó váltás (Stormwest International –> SideCho –> Universal Records) után a második, v2-es albumukat újrakeverve és egy újabb tracklist változással 2006-ban újra kiadták a változatosság kedvéért ugyanazon a néven (We are Pilots (v3) a rajongóknak).
Jó tipp: Ha nem éred el a kellő hatást évente add ki újra minimális változással, hátha bejön.
Nekik bejött?
A Le Disko, You are the One (GTA 3: Rise FM-en hallhattuk az eredetit, és a FIFA’07-ben is a negyedik változatot),  és Rainy Monday nagy slágerek lettek, és 2008-ban, az ötvenedik Grammy gálán jelölve lettek a legjobb Dance/Electro album kategóriában, de sajna a Chemical Brothers elvitte előlüka díjjat. A tagok is egyre híresebbek lettek, rengeteg riportot adtak, és szerepeltek a Nickelodeon egyik műsorában is, de ez év augusztusában Carah Faye Charnow-t a banda közös megegyezés alapján kirakták a bandából. Ejnye fiúk! Helyette jött Sisely Treasure, aki már az új albumkon énekel. Carah Faye pedig elköltözött Svédországba, és jelenleg egy szólóanyagon dolgozik. Az új album november 4-én jelent meg végre egy új címmel, Season of Poison néven. A banda bár elveszítette a frontemberét, az albumon hozzák a szokásos dallamos, indie rock énekes STG stílust, szinte nem is érezhető a tagváltás.
Az STG egy jelenleg ereje teljében levő banda, akik nagyon sokra vihetik, és az új album is kiemelkedő, a Ricochet! pedig a banda egyik legsúlyosabb száma. Reméljük végre lesz egy fix tagfelállás, és sokáig élvezhetjük a zenéjüket.

Reklámok

2 hozzászólás

  1. Ehhez csak annyit, hogy még mindig irígylésre méltó a könnyűzenei ismereted… érdekel a zene engem is, szóval komolyan mondom.


  2. Köszönöm szépen! 🙂
    A héten szerintem megint írok együttes ismertetőt, nagyon megtetszett ez a téma. 🙂Írj valami szépet. Vagy ne.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: