h1

Congás

2011. május 16.

…számomra az volt, ami betudható annak, hogy csak egy darab programon vettem részt, ami viszont egész napos volt. Hát, lássuk a mini-beszámolót, fotók nélkül.

Szokásomhoz híven fél 4-kor feküdtem le, és 5:50-kor keltem. Fürdés, borotválkozás, fürdés, stb. után nekivágtam az egésznek. Egy boltba betértem még két Dr. Pepper üdítőre, amikkel olyan szinten tudtam menőzni, mintha minimum egy Veyronnal gurultam volna be a rendezvényre. A szokásos reggeli arcokon kívül (mindig ugyanazok az arcok érkeznek meg elsőnek lassan 4 éve) nem tudtam mást csinálni, mint rommá hallatni az új Friendly Fires lemezt, amiről majd külön meg is fogok emlékezni. A mellettünk lévő szállodából épen egy kínai delegáció készülődött, akik persze jól szórakoztak a beöltözött gyerekeken. Messor és Zsolt 8 körül érkeztek meg asszem, a 10-es nyitásig együtt is maradtunk Közben találkoztunk Luggival és Siklarával is, akivel jól elröhögcséltünk a Dinner Date játékon. Közben kaptunk egy Mondós kérdőívet, amit mint cikkíró teljes nyugalommal töltöttem ki. 😀 A CP-t le is pontoztuk, höhö, a Damage Reportnél pedig majdnem rajzoltunk egy hatos karikát. Ajánlom. Sci-fi, EBM, IDM, Agro-Tech ajánlók, hosszú körmondatok, ami kell. Miután bejutottunk, Norbiék már javában szervezték a versenyeket. Egy üres géphez ülve be is izzítottam a DualShock 3 Sixaxis kontrolleremet, és a többiek megérkezéséig gyakoroltam a Tekken versenyre az olasz fenegyerekkel, Minicoval. Közben elugrottam Jakker mesterhez is. A biznisz MÉG nem valósult meg, de ami késik, nem múlik! A pénz félretéve, a figura finishéig meg várok! 🙂 Aztán elindult a lényeg…

A szokásos blogos-fórumos-osztálytársas pacsizás után bizakodva álltam neki a délben kezdődő versenynek, Varg Vikernes néven indulva! 🙂 DonAkunak hála ugyanis MÉGIS neveztem! Az elején ugyanis nem akartam, hisz sem motivációm, sem tehetségem nem volt, de egy alapos fejmosás után máris erőt kaptam az egészhez, amit természetesen nem bántam meg! 🙂 Tisztelet, köszönet, és B2 jár neki, maximálisan! 🙂
Nyolc csoportba osztva, négy gépen zajlottak a jobbnál jobb meccsek! Idén (sajnos) újdonságnak számított a versenyzők jelenlétének ellenőrzése, illetve a minden géphez állított szervezői gárda. Ezeknek hála a verseny a tavalyihoz képest jóval olajazottabban ment, és a nyeremények is sokkal értékesebbek voltak!!! A szervezőknek volt dolguk rendesen, de egy-két kisebb-nagyobb incidenstől eltekintve nem lehet panasz senkire! A PSC Tekkenes közönsége egész korrekt számban képviseltette magát, bár Pécs City szülöttjeit és egy-két fórumtagot (Zolika, MajinDLX, stb.) nagyon hiányoltunk.
A hetes csoportba kerültem, aminek nagyon örültem, mert a többihez képest ez nem volt egy halál-liga. Egy King játékos, illetve Peacecraft Dragunovján kívül nem volt félnivalóm, és velük valóban izgalmas, és szoros meccseket is játszottam! Vereség nélkül továbbjutottam, az én csoportomból pedig Csaba is bejutott a legjobb 18 közé!
Ezután Metadatakapitányt kaptam ki, aki rutinszerűen hozta ellenem a meccset, sok közöm nem volt az egészhez, ott érvényesült, ahol kellett. Ezután elkezdtek szertefoszlani az esélyeim a további megmérettetésre, de egy Hwoarang játékos képében újra sanszot kaptam.
Pajcsi egy sajnálatosan balul elsült meccs után került szembe velem, és bizton állíthatom, ha nincs az a 3 “szakadás” nem csak az, de a mi közös meccsünk is máshogy alakult volna. A 3:1 ellenére egy nagyon izgalmas és taktikus meccsben volt részem, aminek végén nagyon örültem, nagyon nem volt könnyű dolgom így se!
A 8 közé jutásért Yak Dragunovjával kerültem szembe. A meccs csak relatív volt izgalmas, a perfect után tudtam, hogy nem lesz sok sanszom, de egy 2-3-ra így is kihoztam. 🙂
A teljesítményemre büszke vagyok, (remélhetőleg) mindenki hasonlóan érez! 🙂
A döntősök szintén nem panaszkodhatnak, nem telt el ugyanis round a laikus nézők, és a többi versenyző állának leesése nélkül, és ez köbö mindent el is mond. A hatalmas TV-n bemutatott izgalmasabbnál izgalmasabb meccsek megadták az alaphangulatot, ami nagyon fílinges volt, csak úgy özönlöttek az emberek a csatakiáltásokat halva! Sajna az eredményhirdetésig nem tudtam maradni, de ezúton is gratulálok minden egyes Tekken versenyzőnek!

Külön érdekesség, hogy a Con-on volt egy Tekken-es Leo cosplay, amit mindenki látott, egyedüli Leo játékosként pedig egyedül én NEM!!! Szóval akinek van képe a Leós cosplayről, az meg küldje el nekem, mert iszonyat kíváncsi vagyok, hogy sikerült.

A verseny után még ment a haverkodás, majd mivel a figurás biznisz meghiúsult, nyugodt szívvel költekeztem egy kicsit, és pacsiztam le az ismerős boltos arcokkal is. Összesen két Mondo Magazint, a befejező Scott Pilgrim kötetet vásároltam magamnak, amihez kaptam egy matricát is. Anyámnak megint vettem valamit, ezúttal egy legyezőt, amit közelgő monacói utazásuk alkalmával használni is fog. 🙂 A Facebook giveaway játékon kapott AC-s posztert pedig Mikinek adtam. Sok jó cucc volt még, amire fentem a fogam, de nem akartam túlköltekezni magam.

Ezek után jött egy hívás David barátomtól, aki éppen a szokásos konzolpartira invitált meg, amit örömmel el is fogadtam, és nagyon komolyra is sikeredett, ennyi faszságot rég hordtunk össze, és a hajnalig tartó kockulásban rég röhögtünk ennyit! 🙂
A nap párbeszéde:
– Miért robbannak fel azok a cseresznyék, ha rájuk ugrasz?     

– Mert buzik, azért!

Hát ja, mi így játszunk. Sunyiban veszek fel néha felvételeket, majd lehet megosztok párat gameplayes szokásainkról! 😉

Összességében: atmoszféra ugyanaz volt, én jól éreztem magam a versenyen IS, sok jó arccal találkoztam megint. Messorék az AMV vetítést is imádták, a Hell 4-re pedig kedvet is kaptam rövid élménybeszámolójuk után. Most csak egy napra mentem a vizsgák miatt.

Reklámok

Írj valami szépet. Vagy ne.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: