h1

Magyar Játék

2011. május 19.

Emlékszem, a megboldogult Kretén Magazinban volt egy rovat Emtybee (aka. MTBdesign aka. Emtebe) vezetésével, ami ugyan évek alatt, de csak két megjelenést produkált. Ez volt az Unatkozok micsinájjak, ahol sok pénzzel és szabadidővel rendelkező fiataloknak adott vicces tippeket, pl. a tahómérő elkészítésére.

Na, a tegnap hajnali eset ihletésével, amit sikerült átélni (pontosabban átélnünk), egy hasonló stílusban megpróbálom interpretálni.
Szóval, micsinájjunk, ha unatkozunk? Hát, sok mindent lehet, úgy, de hát valami kreatív és egyben hosszan tartó, akár társasjátékra vagyunk kíváncsiak, akkor a Boogie a Lépcsőházbant csakis nekünk találták ki, mert ennél szórakoztatóbb dolgot még egy drogos kortárs művész sem tud elképzelni (Alföldi Róbert rendezésében ofkórz).
Első feladatunk, hogy vegyünk kutyát. Ha van, jó, ha nincs, még jobb, mert nagyobb a választék. Szóval szerezzünk egyet. Nem sajátnál lehetőleg veszett, de legalábbis kóbor kutya legyen, és minél inkább elmebeteg vadóc a kis drága, annál inkább havazik. Bocsánat, rossz dalszöveg. A lényeg, indokolatlanul sokat ugasson (indokolatlan mennyiségben és helyzetekben értendően), lehetőleg minél hangosabban. Pincsik a legjobbak erre a feladatra.
Amint a jószág megvan, már csak egy remek akusztikával rendelkező tízemeletes panelházat kell keresnünk. Ha ilyenbe lakunk, még jobb, mert hát helyben van, és nem kell utazgatni, mert azzal meg még több idő megy el. De ha sok szabadidőnk van, akkor persze. No.
Ha a kutya, és persze a panel is megvan, akkor már csak egy sacc/kábé hajnali fél kettes-hármas időpontot kell kivárnunk, aztán kezdőthet a móka (grammer-náci vagy? én is tudom, hogy kezdődhet, de most így volt kedvem leírni)!
A játékszabály a következő:
Az idegbeteg aranyos jóságot/jószágot kieregetjük a lépcsőház emeleteinek egyikén (ha nem tudunk dönteni, dőljünk háttal a gomboknak a liftben oszt CSÁCSUMICSOKOLÁDÉSBICIKLISPUMPA). Mi meg elhúzunk a ‘csába. A játék addig tart, amíg:
a) valamelyik felbőszült lakó kitapossa a jószág agyát a seggin keresztül, mint a McChickenes szendvicsből a majonézes salátát. Ilyenkor az adott játékosnak pont nélküli kieséssel végződik a Boogie, és egy körből kimarad.
b) a játékidő le nem telik, ami reggel 7 órakor jön el (mondtam, hogy hosszú játék) és ha nem történt semmi, akkor kapunk egy pontot.
Ezt csinálhatjuk felváltva is, annyi játékossal, ameddig akarjuk, variálhatunk állatot is, sőt, akár több lépcsőházban, több állattal is próbálkozhatunk. Egy játékos kap egy tömböt, és amelyikből több állat szabadul ki (élve), az nyer. Ha a kutyát kidobják esetleg kiszökik, az fél pontot ér, de annyiszor vihetjük vissza a játéktérre, amennyiszer akarjuk.
Amennyiben olyan panelban játszunk, amelyben amúgy kollektíve mi is lakunk, akkor sokkal könnyebb a helyzetünk, hiszen csak egyszerűen ki kell zárni az állatot az éjjel közepén a lakásból, de ha nagyon hangos kutyánk van, egy kis hergeléssel nyugodtan próbálkozhatunk saját lakásunkból is, még az ajtót sem kell kinyitni. Meg amúgy se, ugyanis fontos játékszabály, hogyha BÁRMILYEN LAKÓVAL is, akár csak a véletlen-szintjén (ez de jó punk együttes név lenne) érintkezünk, azonnali kiesést jelent, ugyanakkor, ha kibírjuk a játék időtartamáig, hogy a rendőrségi fenyegetések, ajtórugdosások, kopogások, csöngetések, radiátor-morzejelek ellenére ezt megtegyük, bónusz pontokat kapunk.
Az a játékos nyer, aki hamarabb megszerzi a 10 pontot. Ha egyedül játszunk ilyet, akkor gyakorlatilag bármeddig elmehetünk, de az első kiesést érő cselekedet után újra kell kezdenünk a számolást. Legalább magunknak ne hazudjunk. Nem? De. Lol.

Remélem hasznos tippeket és tanácsokat adtam kedves magyar kollégáimnak, hogy hogyan tudnak időt elütni, akaratlanul és minél több embert bevonva ebbe a kedves és könnyed, családias légkörű játékba.
Aki esetleg már játszott ilyet, az a saját rekordját nyugodtan beírhatja (természetesen pontos címével és telefonszámával mellékelve). ^^

Reklámok

6 hozzászólás

 1. Régen mi is csináltunk ilyen mókákat. =)

  A környékünkön 4 emeletesek vannak, egyszer lebasztuk este 8 körül a főkapcsolót a szomszéd lépcsőházban. Ez rá a legjobb időpont, hiszen ilyenkor általában sok elektromos cumó megy, és a hirtelen sötétre mindenki felkapja a fejét. =)

  Máskor a sajátunkban a telefonboxal játszottunk kicsit, össze-vissza kötöttük be a vezetékeket, és mivel akkor még mindenkinek vezetékese volt, ezért minden lakónál bekattantak a telefonok. =D Ha az egyik lakót hívták, vagy másnál szólt, vagy kettőnél is szólt, sőt volt akinek állandóan foglaltat jelzett.


  • Hát, gratulálok. 😀
   A tegnapi esetben az a nagyon gáz, hogy anyámék épp a hosszú pihenőjüket tartották volna, mivel ma reggel indultak el autóval Monacóba, ami azért nincs a szomszédba. Az egy dolog, hogy én nem aludtam emiatt egy büdös percet sem, de ők most ezzel nagyon megszívták. Azt mindenesetre megfogadtam, hogyha csak EGY darab ugatást is hallok, azonnal ráhívom a zsarukat az emeletre bazmg.


 2. Nincs cigánybűnözés!


 3. Törölted? Pedig csak poén volt.


  • Ne haragudj, e-mail cím alapján azt hittem, valami random kamu vagy spam. 😀


 4. 😀 Kirekesztő vagy!Írj valami szépet. Vagy ne.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: