h1

MV elemzés Benyóval: Zsófi:Rágógumi♥

2011. július 27.

Köszöntsük tisztelettel a (magyar) zeneipar legalját! Azt hitted SP-nél, MM-nél, Fluor Tominál nem lehet lejjebb? Nos, nem hittem, hogy valaha ezt fogom mondani, de sikerült még Rebecca Blacknél is szarabb, hallgathatatlanabb, primitívebb szart összehozni a popgépezetben.

Zsófi állítólag szerepelt a Való Világban (nem néztem), bár, hogy őszintén megmondjam, ez nagyon nem javít a helyzetén, de remekül prezentálja, hogy milyen célközönséget és milyen minőségben kívántak megcélozni a “szakemberek”.  Szóval Zsófi, gondolom egy napon arra ébredt, hogy ő popsztárocska akar lenni. A menedzsmentje el is intézte, hogy az egyik RTL-es vágógyerek egy letorrentezett Dance eJay progival egy beépített alapot rakjon a kornyikálás alá, illetve, hogy az Auto-Tune tekerőjét maxra állítsa, aztán hova máshova, ha nem a YouTube-ra feltöltve várják az eredményt! Hol vannak azok a régi szép idők, amikor meg kellett dolgozni a sikerért, hol vannak azok a régi szép idők, amikor olyan popalbumokat készítettek, ami még a rock zenei toplistákat is uralta…

Ohh, jaj, elnézést, elkalandoztam.

Na, hát indítsuk el ezt a förmedvényt! Az első nyolc másodperc erotikusnak szánt vágóképeire (tudjátok: ribancos hajba túrás, erotikus narancsevés, stb.) még egy egyes fölét is adnék, ám hosszú idők óta ez az egyetlen olyan pop zene, amit úgy utálok, hogy nem csak a dalszöveg/ének/előadó hármast utálom, hanem már a zenei alaptól is felmegy az agyvizem! A zenei alapot leginkább egy budget lengyel fejlesztésű autósjáték háttérzenéjéhez tudnám hasonlítani (aki vett már Playpaper és hasonló minőségi “magazinokat”, azok tudják miről beszélek): primitív, tucutcos. Eleve a mesterséges dobnál csak a refrénnél van cin, szóval a tüm-tüm-tüc hangzást is sikerült lebutítani, az alap másik részét meg egy torzított szar szirénahang adja. De tudjátok mit, még ez se lenne gond, még az ének megmentheti! Aha…


Nos, mint tudjátok, az énekprocesszort, ami azt a jellegzetes, buzis robothangot generálja, sokan énekhangjuk feljavítására használják. Ennek mértékét értelemszerűen lehet állítani. Nos, egy laikus hallgatónak is feltűnik, nemhogy egy vájt fülű zenebuzinak, hogy bizony ezt MAXRA tekerték, sőt, ha digitális helyett analóg gombokat használtak volna, szerintem még túl is tekerték volna. Nem arról van szó, lehet menteni a menthetőt, de ha valakinek a beszédhangját is javítani kell, azt már bizony hagyni kell veszni a picsába! A dalszöveg rém primitív, tele stilisztikai hibával! Az, hogy az egészet simán átlehet ültetni +18-as témába, gondolom nem meglepő, második bekezdés:

Elrágódom az életen, mert arról minden tudok.
Az epernél kezdődik, s a végén oda jutok
Nem számít, hogy mi történt, mennyit rágtál el.
Az élet kemény, harcolj, de néha nyelni kell.

Ez mi nem, ha egy sokat tapasztalt repedtsarkú ribanc vallomása? Mint mondtam, hibákkal tele van az egész, rögtön a kezdésnél:

Minden napi rágógumim add meg nekem Uram
Annyi féle ízben kérem, hogy nincs is annyi ujjam
Engem nem érdekel, csak az, hogy mekkorára fújom.
Csámcsogok és kiköpöm, csak a hajamba ne túrjam
Lazulj el, bontsd ki, tedd a számba, majd én nagyra fújom.

Mi nem érdekel drága pici lányom? Egy “semmi más” bizony kimaradt a közepénél, de hát valahol faragni kell, hogy kijöjjön ütemre, már ha lenne. A refrént ugyanis annyira szarul írták meg így is, hogy van, be se fejezi a robothang az adott szót, ezt elharapva már jön a következő sor (!!!), szóval ez is remekül bizonyítja, hogy az írók se tudtak mit kezdeni, egy szaros refrénre nem futotta nekik!  A személyes kedvenc részem:

Most a fiúk: Rágógumi
Most a lányok: Rágógumi [az itt hallható sikítás-imitációt nem tudom kommentálni a jó ízlés határain belül]
Most csak Zsófika: Rágógumi
És most mindenki: Rágógumi

Ez már majdnem Rebecca Black-i magasságokban száguld, csak ő ugye 14 éves, Zsófi meg 20. Az FB adatlapja szerint persze.

[figyelmet kérnék az alakokra a háttérben is]

Sokan mondják, hogy “persze, akkor csinálj jobbat”, nos, bár arra nem vetemedtem, hogy énekeljek, de higgyétek el, én simán tudnék jobbat ennél csinálni, de szerintem bárki más képes lenne erre! A videoklipről nem is beszélek, egyszerűen arra nem vették a fáradtságot, hogy HD-ben kúrják fel ezt a moslékot az internetre. Színvonal? Az megvan!

Nem tudom, mennyi embert érdekel, egy repedt fazék hangú anorexiás guminő popba mártott vallomása a rágógumiról (vagy akármiről), de engem nem. Ez nem is az a poénos szar, amin ellehet röhögni (Rebecca Black), nem is az a szar, amiben még csak-csak fellehet fedezni valamit, hiába van összelopkodva az egész a picsába (Fluor Tomi), ez az eddigi leggyengébb és legszarabb produkció, amit VALAHA hallottam. Rebecca Blacknél is rosszabb, ezért nincs link, aki akar, keressen rá.

A szívecske a számcímhez tartozott, csak megjegyzem.

Reklámok

8 hozzászólás

 1. Voltam olyan hülye hogy rákeressek a klippre, és meg kell mondjam, szórol szóra egyetértek a posttal, ekkora mélypont nemigen készült még. Eddig se voltak ritkák ezek a hatalmas életbölcsességgeket magukban hordozó “művek” (pölö LL Junior, akit személy szerint kínpadra küldenék a számaiért), de ennek már a szövege olyan szintű random, értelmetlen agyfasz, hogy arra nincs elég szó. Nem sokszor mondok ilyet, de akinek ez tényleg, teljesen bejön annak a zenei ízlése nulla, nem létező fogalom. Még a pénzt is sajnálom ami ennek a micsodának az elkészítésére ment el.


  • LL Junior a másik, róla ennyit érdemes tudni:

   A Fekete Vonatot is utáltam, szólóban ez a kamu spanyol-flamenco-pop-r’n’b cucc meg no comment…


 2. Elemzésed hatására megnéztem a klippet, épp letöltök közben szóval csak félig tekintette meg, de bőven elég volt. Ez tiszta szégyen. Bebaszós este alkalmával a barátosnőkkel jobbat összedobunk ennél a förmedvénynél.

  Kurva jó képekkel illusztráltad a posztot 😀


  • Hát igen, de hidd el, nem volt túl bonyolult olyan képeket keresni, amin hülye fejet vág! 😀


 3. A magyar pop-ipar sosem volt világszínvonalú,vagy egyáltalán színvonalas (tisztelet a kivételnek, ha van), de amiket most okád ki magából, azt így belemártogatnám és megforgatnám egy nagy adag híg fosban, majd felgyújtanám. 😛
  És tudod az a legrosszabb, hogy mivel az itthoni emberek többsége még ma is hadilábon áll a technológiával (vagy csak egyszerűen csak hülyék jobbat keresni/találni), hogy lássák a különbséget, így azt hiszik ez jó és ez _kell_, persze a marketingesek meg kapva kapnak az alkalmon, hogy viszonylag occsó’ költségvetésből kijöjjön a cucc.


  • Pontosan! Azt gondolná az ember, hogy az internet, és a külföldi zenék (főleg brit) megjelenésével itthon javulni fog a színvonal, és kialakul egy igényes popzenei kultúra, de hát nem…


 4. Fail “zene” Win bejegyzés. =)Írj valami szépet. Vagy ne.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: