h1

HRAP 3 Arcade Stick (+ exkluzív élménybeszámoló)

2011. október 15.

Tegnap, egy másik Leo játékostól vettem egy Hori’s Real Arcade Pro 3 arcade stick-et. USB-s, PS3-on használom (elvileg lehet PC-n is), és elég jó kis cuccnak számít. Nagyon baráti áron (17k) vettem és többek között régebben Metadata, jelenleg pedig Guc mester is ezzel tolja (a játékot persze). Eljutottam egy elfogadható szintre, egész jól megy már a játék, a karakteremet is jól kiismertem, a felvett combóimban pedig egész jó ötleteket tudok megvalósítani, úgyhogy a többiek tanácsára “továbblépek egy szintet”.

Maga az egész kontroller (mint látható) elég nagy, széles és nehéz, szóval ezt már csak ölben lehet normálisan kezelni. Persze, kipróbáltam, mielőtt megvettem és nagyon fura volt, ugyanis ezelőtt még soha nem játszottam, nem is volt a kezemben ilyen! Aznap este jó pár órát gyakoroltam, és fogok is. A gombkiosztás fura, persze nekem. Ugye én a vállgombokhoz vagyok szokva, amik most a “sima” gombok mellett vannak, plusz a kisebb méret is hiányzik, a nagy gombok miatt néha félrenyomok, de amúgy a kombóknál már nem okoz gondot a helyes input beadása (erről a részről). Erre amúgy rohadtul büszke vagyok, mert nem gondoltam volna, hogy ezt a részét ilyen hamar megszokom. A legnagyobb nehézséget számomra az iránykar jelenti. A gombokkal szerencsém volt, mert azokat nagyjából eddig is úgy nyomkodtam, mintha sticken játszottam volna, ám a kar és a d-pad távolról se hasonlítható össze. Ezzel még nem is lenne gond, ám míg a gomboknál érezted a négy külön irányt (mivel egymástól elszeparáltan kaptak helyet designilag), itt nagyon nehéz belőni, hogy pontosan merre is húzod a kart. Úgy érzésből próbálom eltalálni, de ez tíz alkalomból kétszer háromszor sikerül, a daseléssel is nagy nehézségeim vannak. Szóval, az irányt nehezen lövöm be, mivel nem érzem az ujjammal, ráadásul szerintem túl érzékeny is, mármint a sréhan irányokat SZÁZEZRED MILLIMÉTER pontosan be kell találnod, mert ha csak egy hangyafasznyit is elhúzod az egyik irányba, már nem azt fogja csinálni a karakter, amit szeretnél.

Szóval, jelenlegi állás szerint még szenvedek vele, de még nem adom fel. Ha megtanulok játszani vele, tuti csináltatok rá valami egyéni designt, amin Leo vagy Angel lesz. Esetleg mindkettő.

Reklámok

One comment

  1. Jó cucc lehet, valamikor én is gondolkodtam egy ilyenen. A gombokat simán tudnám kezelni mert kontrolleren is úgy szoktam nyomkodni mintha arcade lenne. De a kar az már más tészta. ^_^” Gondolom hasonlóan működik mint a kontrollereken az analód kar. Azzal pedig marha nehéz helyesen beadni a parancsokat.

    + Tekken/KOF artwork-ös dizájnnal biztos jól nézne ki. : )Írj valami szépet. Vagy ne.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: