h1

Hogyan haljak meg?

2012. január 19.

Nem lesz egy hosszú poszt és előre megnyugtatok mindenkit, nem tervezek semmit, pusztán felötlött bennem valami, amin egy jó ideje elmélkedek…

Gondolom mindenki emlékszik a salgótarjáni machetés gyilkosra, aki volt barátnőjét és annak jelenlegi szeretőjét gyilkolta meg brutálisan egy CBA-ban. A napokban volt egy kisebb-nagyobb balhé, ugyanis a TV2 a Tényekben  nem volt rest leadni a biztonsági kamerák által rögzített felvételeket, vágatlanul.

A felvétel fenn van YouTube-on is, de nem linkelem be, megkímélnék mindenkit az “élménytől”. A lényege ennek a posztnak, hogy miután többedjére is megnéztem, felmerült bennem pár kérdés.

Leginkább az, hogy miért nem segített senki a szerencsétlenen?

A legfeltűnőbb a felvételen két dolog volt számomra. Az egyik, hogy biztonsági őr sehol nem volt… lehet nem is alkalmaztak a boltban, ami nonszensz, vagy ha lett is volna, most őszintén, egy 6X éves bácsikának egy walkie-talkieval mennyi esélye lenne egy rablóbanda ellen, nemhogy egy rohadt bozótvágóval felfegyverkezett fasz ellen? A másik, hogy tisztán látszik a videón, hogy a vásárlók fejvesztve menekülnek, otthagyva az áldozatot s a gyilkost, aki fél perc múlva végzett is.

Szóval ennyi, ezen kiakadtam. Ha valami őrült rád támad valamivel, bárhol, gyakorlatilag semmi esély nincs arra, hogy bárki is segítsen… és ennyi volt egy emberi élet, aki lehet bárki.

Ugyanakkor az is felmerült bennem, hogy tényleg, egy ilyen rendkívül éles és hosszú, halálos fegyverrel felszerelt elmebeteghez ki menne oda? Vagy csak egy sima késeshez is? Őszintén megmondom, nem tudom mi játszódna le a fejemben, ha egy ilyet látnék, egy boltban, vagy akár a metrón. Lenne-e elég bátorságom segíteni, mert mentőt és rendőrt aztán hívhatsz…

Reklámok

4 hozzászólás

  1. […] komolyabb irányba is elvigyem a bejegyzést, múltkor Benyo egyik bejegyzése jutatta eszembe azt az esetet, amikor anno haveromékat Pesten megtámadták a Metro aluljáróban. […]


  2. Nemtudom de én szinte félek kimenni az utcára!


  3. én öngyilkoss akarok lenni,de mindenképpen megakarok halni de nem megy h hogyan tegyem én még kiskórú vok és nincs itthon fegyverünk,nincs drog,pia meg egy nagy 0.az egyik bérháznak a tetejére felmennék de hogyan a tetőre?nincs olyan kötél vagy bármi amihez felakaszthatnám magam-a torknál lévő űtőér elvágásat nemtom h hogyan csináljam…már csak a vizbe fulladás maradt!!


    • Ejnye, egy kiskorú ilyenekre gondol? Nem hinném, hogy lenne olyan dolog, ami miatt “megérné” így eldobni az életed. Ha mindenképpen meg akarsz halni, megnyugtatlak: egyszer úgy is be fog következni, hiszen az emberek nem örök életűek! 🙂 Én úgy gondolom, hogy pont ezért érdemes azon lenni, hogy minél tovább éljünk és minél több problémát meg tudjunk oldani. Nem mondom, hogy nem tudom megérteni az öngyilkosságot, sokat kutattam már ebben a témában, de bizton állíthatom, hogy az ilyen esetek 98%-a teljes mértékben felesleges. Ilyen korban változik a mérce, mert akkor 100%-ig értelmetlen, ilyeneken nem szabad még csak elmélkedni sem, majd 80 évesen ráér a ember gondolkodni a saját halálán. Vízbe fúlni pedig hidd el, nagyon nem kellemes érzés, mivel nem tudok úszni, nekem háromszor is volt már rá alkalmam megtapasztalni (egyszer újraéleszteni is kellett) és leginkább emiatt is hagytam abba az ilyen dolgokon való elmélkedést, volt nekem is ilyen korszakom. Ki kell nőni belőle és élvezni az életet, haverokkal lógni, tanulni/dolgozni, olvasni, játszani, hobbit találni.Írj valami szépet. Vagy ne.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: