h1

Fighting Gamez R Fun?!

2012. február 2.

Természetesen az idei év lesz az egyik legbrutálisabb verekedős játék megjelenésileg, úgyhogy mivel a szakdolgozatom és államvizsga miatt ezekkel úgy se fogok játszani, ezért egy poszt erejéig értekezek róluk egy keveset.
Street Fighter x Tekken

Amikor bejelentették, nagyot néztem, aztán még nagyobbat, amikor láttam, hogy ebből akár valami jó játék is születhet. Magával az SFIV harcrendszerével nem vagyok kibékülve, pláne, mindent a TTT-hez vagy KoF-hoz hasonló tag rendszerrel megspékelve, de talán egy casual-ütlegelésre jó lesz. A gem-eket élrdekesnek, ugyanakkor feleslegesnek tartom (szerintem olyan lesz, minz az UMvC 3-ban a kártyák), állítólag lehet majd kosztümizálni a karaktereket (what?) illetve lesz egy ilyen dark-mód is, ami a Tekken rage módjának felehet meg, csak sokkal durvább és rizikósabb kivitelben. A karakterlista eddig nem rossz, igaz a rajongók által négy legjobban várt karaktert CSAK DLC formájában lehet megvenni, kik között van Cody és Guy a Final Fight-ból illetve Leo is a Tekken 6-ból akit lassan annyira megkedvelek, mint Angel-t a KoF szériából. Leóval amúgy már jaggernaut rangos vagyok, ami azért na! :O Poison is benne lesz, szóval lenne miért megvenni…

Tekken x Street Fighter
A legutóbbi EDGE magazinból (január óta azt is veszem) kiderült, hogy rohadtul nem állnak sehogy. Vagy csak jól leplezik.

Tekken Tag Tournament 2

Az előzőekhez képest ez egy feltétlen-beszerzős kategória és nem csak azért, mert Leo A+ tier és a designváltások miatt sokkal faszábban néz ki. A harcrendszer tetszik, igaz, kihasználásához még egy karaktert kéne megtanulnom, ami vagy Paul vagy Miguel lesz. Lassan jöhetne már az is!

SoulCalibur V

Na, ez szinte teljesen hidegen hagy, sosem játszottam vele annyit (igaz, SCII az tetszett) meg a játékmenet sem jött be túlzottan, casual buttonmasher vagyok benne, igaz, a sok magyar vonatkoztatás miatt (Nightamare birodalmának része a történet szerint a Magyar Királyság lesz ahol a székhelye is van, aminek a neve is az lesz, hogy “Denevér Castle”) egyszer biztos beszerzem. Ja, meg van egy Tira figurám.

Skullgirls

A Skullgirls számomra az év egyik nagy várományosa. Designilag egy olyat képzeljünk el, mint egy groteszk film noir + első generációs amerikai rajzfilmek + modern anime ötvözését. Lengyelek fejlesztik, letölthető cím lesz. Várjuk!

Persona 4: The Ultimate

Bár soha nem játszottam a Persona játékokkal (nem is tervezem), nem láttam az animét se (nem is tervezem), meg amúgy kollektíve nem tudok SEMMIT az egészről (nem is tervezem bepótolni), az ASW újabb 2D-s vs. bunyója egész jónak ígérkezik. A grafika eszméletlen szép, sok potenciált látok benne!

Reklámok

4 hozzászólás

 1. P4: The Ultimate; mi ebben olyan eszméletlen szép mert full ugyanúgy néz ki mint a Blazblue és semmit nem látni a karakterekből a sok villogás, agyoneffektezés miatt… ?
  Az animével amúgy nem vesztettél semmit mert nagyon úgy néz ki, hogy a történet önmagában nem állja meg a helyet, csak akkor ha a gameplay is ott van mellette.

  SkullGirls: ennek a trélerét már nézegettem TFG-n, elég nagy idiótaságnak néz ki az fix. 🙂

  Maradok a jól bevált KOF97-nél és SamsHo 4-nél. : )


  • Full ugyanúgy néz ki, csak nagyobbak a pályák, nagyobbak a karakterek, több frameből állnak a mozgásanimációs és a színvilág is sokkal nagyobb összhangban vannak, jobban látni minden apró részletet. Szóval egy szóval: szép. 😛


 2. P4: The ultimateben egy kissé valóban sok a villanás, de ezt leszámítva mintha egy kicsivel jobban nézne ki mint a Blazblue, gondolok itt a kicsivel nagyobb, jobban animált szereplőkre, vagy az egészen pofás 3D-s hátterekre. Mondjuk az kár, hogy a Rayman Originssel ellentétben nem 2D-s minden, de ha tartani tudják a Hard Corps: Uprising színvonalát, és tényleg 1080p-s lesz a felbontás akkor nagy baj nem lehet (max. esetleg több anti-aliasing a spriteokra).

  Skullgirls: magát a designt szokni kell a videó alapján, de az is biztos hogy a spriteok színvilága, árnyékozása ad egyfajta képregényes jelleget neki.


 3. Tag Tournament 2 kivételével a többi felejtős lesz, SF X Tekken-ről már leírtam a véleményem wagnernél, a másik kettő meg… ha már groteszk akkor Guilty Gear, nem ez a moe randomitás. A másiknál meg… most komolyan, mi a f@sz az nyomorék dagadt bohócnyúl és az a gyerek azzal a kemping székkel? =DÍrj valami szépet. Vagy ne.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: